Актрисата Деми Мур се възползва максимално от посещението си в Париж, след като успя да хване последния ден от опакованата Триумфална арка на Кристо. Бившата съпруга на Брус Уилис сподели вълнението си със снимки в Инстаграм.

Фотосесия пред опакованата Триумгфална арка на Кристо в последния ден“, написа тя към снимките. „Когато ставаш свидетел на историята на изкуството, опитваш да се възползваш максимално.

На снимките, заедно с актрисата, са дъщеря ѝ Скаут и приятелите ѝ Ерик Бутербо и Томи Дорфман. Дорфман беше актьор от хитовия тийн сериал „13 причини защо“. През лятото на 2021 г. той обяви, че е транссексуален и вече се счита за жена.

Проектът за опаковането на Триумфалната арка е замислен от художника Кристо преди около 60 години, но остава неосъществен до смъртта му през 2020 г. Първоначално опаковането трябваше да се случи през септември миналата година, но беше отложено заради COVID кризата.

Арката беше покрита с 25 хил. кв. метра специален плат, прикрепен с 3 километра червени въжета. Опаковането запозна през юли тази година и арката остана в този вид в продължение на 16 денонощия, преди да бъде разопакована. Мненията за арт инсталацията в Париж бяха противоречиви. Някои туристи останаха разочаровани, че не са успели да видят арката в оригиналния ѝ вид, но други бяха щастливи, че са успели да видят една от творбите на Кристо.

Още за Деми Мур може да прочетете на сайта LadyZone.bg: