Холивудският актьор Хоакин Финикс кани всички да седнат на кухненската му маса, за да поговорят за етичното отношение към животните - като част от новата кампания "Промени света от кухнята си. Стани веган" на PETA.

Във видеото звездата от "Жокерът" и дългогодишен защитник на правата на животните говори от собствената си кухня, насърчавайки хората, които обичат животните, да "променят света от кухнята си" и да станат вегани. 

"В света има толкова много болка, пред която сме безсилни - но да бъдете част от страданието на животните не е една от тях", казва Хоакин Финикс във видеоклипа.

Посланието на носителя на "Оскар" е придружено с кадри от неотдавнашното разследване на PETA за голяма птицеферма в Охайо, САЩ, където организацията за правата на животните казва, че е открила натъпкани животни в тесни пространства, които са били подлагани на жестока евтаназация.

"Лесно е да избягаш от личната отговорност, като активно избягваш истината. Но се надявам, че ще се присъединиш към мен в отхвърлянето на жестокостта към животните", казва Хоакин Финикс.

"Тези животни живеят в жив ад", заявява актьорът, като съветва хората да приемат веган диетата, която може да помогне за намаляване на жестокостта към животните. 

Това е само едно от многобройните усилия на Хоакин Финикс в подкрепа на правата на животните. Тази година той помогна за спасяването на крава и телето й от кланица и присъства на бдение за прасета от кланиците веднага след спечелването на наградата на Гилдията на филмовите актьори.

Вижте повече за Хоакин Финикс в Ladyzone.bg.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!