Съденият за сексуален тормоз и изнасилване продуцент Харви Уайнстийн се появи на събитие в бар в Манхатън, където получи викове и язвителни коментари от присъстващите жени, пише „Дедлайн“.

Уайнстийн като цяло избягва публичните събития от началото на скандала #MeToo. Миналата година десетки кинозвезди, а и служителки на Уайнстийн заявиха публично, че години наред са били подлагани на сериозен сексуален тормоз, а някои дори са били изнасилвани.

Продуцентът се появи на събитие в бар в Манхатън, на което млади актьори показват таланта си от сцената. Актрисата и драматург Зои Стъклес беше изгонена от бара, защото се развика срещу Уайнстийн. Видео беше публикувано в социалните мрежи.

„Наистина ли никой нищо няма да каже? Стоя на един метър от изнасилвач и никой нищо няма даже?“, вика на висок глас Стъклес.

Уайнстийн, който седи на масата със свои приятели не реагира. По-късно става ясно, че Стъклес е била помолена да напусне бара.

От сцената пък друга жена комик адресира присъствието му на събитието. „Нека поговорим за слона в стаята. Аз съм била изнасилвана“, каза тя, след което получи реакция от освирквания и ръкопляскания едновременно.

Трета жена, комикът Амбер Роло, също се изправила пред Уайнстийн. „Отидох при него и му казах, че е чудовище и, че трябва да изчезне. Неговият бодигард ме нарече с обидна дума. Исках да го удуша, но се въздържах. С Уайнстийн имаше и жена, която ме ескортира навън“, разказва Роло пред „Ню Йорк пост“.

Публичните скандали бяха коментирани и от самия него. „Ще бъда щастлив да отговоря на всички въпроси. Всички трябва да можем да изразим мнението си и да бъдем чути, да получим отговори. Радвам се, че все още имаме тези права“, казва Уайнстийн през свой представител.

Пред медии негови служители коментираха, че поведението на жените е било грубо и непровокирано. „Това е пример как публичността отнема функциите на съдебната зала“, казаха още те.

По-късно стана ясно, че Уайнстийн не е бил официално поканен на събитието.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!