В началото на септември се очаква принц Хари и Меган Маркъл отново да посетят Великобритания. Херцозите на Съсекс ще пристигнат на Острова заради серия от благотворителни събития.

Те ще посетят Манчестър на 5 септември, ден по-късно заминават за Германия, след което се връщат във Великобритания на 8 септември.

Говорителят им заяви, че двамата се вълнуват да посетят няколко от благотворителните инициативи, които са „близки до сърцата им“.
Хари и Меган за последно бяха на Острова през юни, за да присъстват на празненствата по случай платинения юбилей на кралица Елизабет. Тогава посещението им беше посрещнато хладно и те се завърнаха в САЩ още преди края на празненствата. Сегашната визита на Хари и Меган във Великобритания повдигна въпроса дали двамата ще се видят с кралското семейство.

Връзката между двете страни е силно нарушена след решението на херцозите на Съсекс да напуснат Острова и скандалното интервю пред Опра Унфри, в което Меган Маркъл обвини семейството в расизъм. 

Според публикувано в началото на седмицата социологическо изследване на YouGov, популярността на принц Хари се е сринала до 35% от времето, когато той беше един от най-одобряваните членове на кралското семейство в британското общество с одобрение от над 90%.

Допълнително усложнение за популярността му е съдебната битка, която той поведе за правото си да получава защита от на-висока степен от британската полиция, която му беше отказана дори срещу заплащане от негова страна.