"Хей, здравей" е един от най-големите хитове, но тази банда може да се похвали с много емблематични песни и 40-годишен живот на сцената. Започват като "Импулс", а после се прекръстват на "Спринт", като на сцената през годините са свирили с Аланис Морисет и много други световни изпълнители. За юбилея си рокаджиите пускаха нова песен - "Галактика".

"През 1977 г. ние основахме група "Импулс" и работихме така до 1981 г. Тогава решихме да сменим стила и да правим малко по-модерна музика", каза Пейо Пеев, барабанист и вокалист в групата.  

"След 1982 г. една наша песен стана много популярна в България. Започнахме да пътуваме като част от Концертна дирекция. Нормата ни беше 120 концерта на година. Общо изнасяхме някъде към 200 на година", допълва той.

"Свирили сме с Мик Тейлър, един от първите китаристи на "Ролинг Стоунс". Аз тогава бях на седмото небе да се срещна с него. Той слуша нашата музика и му хареса песните", каза Пеев.

Групата е изнасяла концерти в над 23 страни.

"Може би от Русия са ми най-ярките спомени, защото е много голяма държава с много градове, стадиони и концерти", каза Асен Драгнев.

Групата е изнасяла концерт в Русия пред 90 000 души публика.

"В България такова нещо не ни се е случвало. Незабравими концерти сме имали във Виетнам и Камбоджа", допълва Драгнев.

Вижте какво още споделиха музикантите от група "Спринт" във видеото в Ladyzone.bg.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!