Легендарният археолог и един от най-великите герои на всички времена Индиана Джоунс се завръща. Той се включва в ново грандиозно приключение в „Индиана Джоунс и часовникът на съдбата“, което ще излезе по кината на 30 юни 2023 г. 

Индиана Джоунс 5
Снимка: Youtube Screenshot

В петия филм от поредицата на 80-годишна възраст Харисън Форд отново ще сложи иконичната шапка и камшик и ще влезе в ролята на професора по археология. Той ще си партнира с Джон Рис Дейвис като емблематичния за поредицата Салах, Фийби Уолър-Бридж като кръщелницата на Инди Хелена и Мадс Микелсен като основния антагонист Волер, пишат от „Форум Филм България“. 

„Индиана Джоунс и часовникът на съдбата“ ще хвърли зрителите в надпревара с времето. Трейлърът разкрива много от стила, атмосферата и запазените марки на обичаната поредица. Той показва, че Джоунс не е загубил и частица от чара и хъса, с който се хвърля в приключенията. 

Действието се развива през 1969 година, когато космическата надпревара достига точката си на кипене. Известният археолог и приключенец е разтревожен, след като Американското правителство вербува бивши врагове от Втората световна война в отчаян опит да изпревари Съветския съюз. Един от тях е бивш нацист и настоящ член на НАСА, който е замесен в програмата за кацането на Луната, и който е твърдо решен да прекрои света, както той желае. Индиана Джоунс обаче се впуска в шеметна надпревара с времето, за да му попречи да постигне това. 

Индиана Джоунс 5
Снимка: Youtube Screenshot

В ролите влизат още Бойд Холбрук, Антонио Бандерас, Тоби Джоунс, Томас Кречман, Шонет Рене Уилсън, Оливър Рихтерс и др. 

Режисьор на филма е двукратно номинираният за „Оскар“ Джеймс Манголд, а изпълнителен продуцент - Стивън Спилбърг. По думите на Манголд филмът ще бъде жадуваното от феновете завръщане към духа на оригиналната трилогия на Джордж Лукас и Спилбърг.