Киношедьоврите на Стивън Спилбърг „Челюсти“ и „Извънземното“ (E.T.) отново на голям екран. През септември киноманите ще могат да се насладят на завръщането на класиките в киносалоните, съобщават от "Форум филм".

На 2 септември сме поканени отново във водата с „Челюсти“. Когато през 1975 г. прави своя дебют, той чупи всички боксофис рекорди, превръщайки се в първия летен блокбастър, с което завинаги променя киноиндустрията. Но смразяващата история и знаменитата режисура на младия Спилбърг имат далеч по-впечатляващ ефект – стресови реакции, невроза и продължителен страх от вода, които спохождат милиони зрители.

Образът на голямата бяла акула в колективното съзнание завинаги е променен, превръщайки се в истинско чудовище.

Зрителите у нас ще могат да се насладят на класиката в IMAX вариант.

Само седмица по-късно, като контрапункт на ужаса, идва една незабравима история за приятелство и любов. На 9 септември съкровената мечта на човечеството – среща със същество от друга планета, се сбъдва с един от най-трогателните и вълшебни филми в историята – „Извънземното“. Подобрил редица боксофис рекорди през 1982 г., филмът на Стивън Спилбърг докосва сърцата на зрителите като никой друг филм до момента.

И „Извънземното“ ще можем да гледаме в IMAX вариант.