Поп звездата Георги Христов наруши 5-годишното си мълчание и даде интервю за предаването COOL...T. Той сподели, че от години отказва всякакви медийни изяви.

"Нищо не може да ме накара да се появявам безсмислено пред хората, когато няма какво да им кажа. Не харесвам това медийно преекспониране на дадена личност", каза певецът.

Според Георги Христов песните му говорят много по-добре от всички думи, които ще каже.

"За мен е чест и страхотно удоволствие, че всички концертни зали са продадени предварително. Това показва, че нашата публика не е толкова принизена, колкото се опитват да я определят", сподели Георги Христов.

Певецът разкри защо не желае да издава албуми, а предпочита да пуска по една или две нови песни в годината.

"Не виждам смисъл от издаването на 10-12 песни в нов албум, когато в ефира се пуска само по една песен. Явно в момента медиите нямат нужда от такъв тип музика!", смята Христов.

Той призна, че за изминалата година е получил 480 лева за авторски права и два пъти повече като продуцент. Въпреки огромния медиен интерес в годините звездата ревниво пази личния си живот.

"Нямам какво да крия, но не смятам, че това занимава почитателите ми. Този парад на суетата на мен не ми е нужен. Аз разбирам, че медиите искат да запълват своето време, но да не го правят с пошлости. Мисля, че живеем в едно болно медийно време", смята Георги Христов.

Поп звездата припомни, че в годините е завел и е спечелил няколко дела срещу определени медии, а в момента с адвокатите си води още четири дела за публикации, в които освен името му, няма нищо друго вярно.

На 23 април в зала 1 на НДК Георги Христов ще предложи нов прочит на големите си хитове. Песните ще бъдат представени заедно със симфоничния оркестър на Варненската опера, а маестро Ганчо Ганчев е направил оркестрацията на целия репертоар и така песните ще звучат по нов и различен начин.

Първа част от разговора на Емил Дилчев с Георги Христов вижте във видеото. Продължението гледайте тази събота, 13 април, в предаването COOL...T от 11.00 ч.