Китаристът на група “Остава” – Георги Георгиев, с чисто нов сингъл със страничния си музикален проект Homeovox. Песента се казва “Остани” и е пета поред за бандата.

Сингълът смело проправя път към предстоящия дълго чакан албум, който вероятно ще види “бял свят” догодина.

Видеото е снимано е в Манчестър, а главен герой в него е самият Жоро. За близо 20 години от съществуването на Homeovox спокойно можем да кажем, че всяка нова песен на бандата е събитие.

Всяка песен е подарък за ценителите на истинската музика, звучаща като лично откровение, смислено и семпло. В този смисъл “Остани” не прави изключение. Песента е микс от постпънк и ню уейв елементи с рок звучене.

“Taм където е край - има място за нас. Там където е рай – нямам право на глас”, се пее в припева на “Остани”, а в същото време героят във видеото не спира за миг.

В Homeovox заедно с Жоро, който е основна фигура, вокалист и китарист, са още музикантите Петко Славов (Petko Slavov, Airbag) - бас, Мартин Профиров - ударни (P.I.F., Силует и др.), Калин Петров - клавишни (SLNG Сленг, Akaga), Ева Перчемлиевa (Cinga Manga Funk) - беквокали.

Музиката е на Георги Георгиев, а текстът е на Иван Ланджев, представител на новата българска поезия - награждаван, меломан и любител на китарата. Аранжиментът е на Homeovox. Видео е дело на София Добрева. Тя е автор и на някои от музикалните видеа на “Остава”, “Hayes&Y”, “Jin Monic”, Рут Колева, “Me&My Devil” и други.