„Първите стъпки в кариерата, които всеки трябва да извърви са изключително важни. Затова са студентските стажове, които стават все по-актуални и все по-търсени от бизнеса в България.

Преди близо 10 месеца Dir.bg стартира своята платформа "Идеалният кандидат", която улеснява процеса на търсене и предлагане на стажове. Каква е формулата за успешна кариера, колко сериозен и старателен трябва да бъде човек през време на своя стаж и професионален път, ще ни разкаже нашият специален гост, добре познатата от екрана на bTV и водеща на новото предаване по bTV Action - "Геймър", Натали Трифонова“, пише Бисер Кунчев за Dir.bg.

Коя е Натали Трифонова?

На 30 години съм, родена съм във Велико Търново, но съм живяла винаги в София. Завърших 133 СОУ „А.С.Пушкин”, а след това и УНСС. От 2016 година съм част от екипа на bTV Media Group.

Разкажете ни за първите стъпки във Вашата кариера. Кога, къде и как се случиха те?

Първите си стъпки в телевизията направих през 2012 година, когато след кастинг започнах работа във вече несъществуващата ТВ7. Стартирах като водеща на прогнозата за времето, а впоследствие водих и предаването “Градът”.

Как си представяхте тогава Вашата кариера 10 години по-късно?

Не съм си представяла какво ще ми се случи и как ще се развият нещата. Във всеки един етап мисля само за настоящето и за това, че трябва да си свърша добре работата тук и сега, а трудът рано или късно се оценява и води до естествено развитие на кариерата. 

Снимка: btvnovinite.bg
Какво е мнението Ви за стажовете? Колко важни са те за един млад човек?

Изключително важни! Да усетиш работната обстановка, да се учиш от по-опитните, да разбереш наистина ли искаш точно това.

Какви са трудностите, които според вас срещат студентите при избора и откриването на подходящия стаж?

Важното е да вземеш максимума от този стаж, дори да не е най-подходящият за теб. Всяка една работна обстановка те учи на нещо и ти дава нещо - контакти, умения да се съобразяваш с екип и ситуации, които те карат да разбереш какви са професионалните ти интереси.

Достатъчно ли е нивото на подготовка, което дават университетите в България? Какви са акцентите, с които бихте подкрепили или не българската образователна система?

Нивото на подготовка зависи от желанието за подготовка. Ако човек има желание да получи знания, ще го направи навсякъде. В България има чудесни преподаватели, но, за жалост, липсват достатъчно мотивирани млади хора, които да попиват от техния опит! А когато преподавателят не вижда тази мотивация, той също се демотивира. Това е една ужасна причинно-следствена връзка.

Каква е рецептата за кариерен успех на Натали Трифонова?

Обичайте това, което правите. Работете здраво. Уважавайте колегите си. Не закъснявайте - никога!

Ако трябва да дефинирате Вашата кариера до момента с 3 думи, кои ще са те?

Ще я дефинирам с една дума- вълнуваща! :)

Цялото интервю с Натали Трифонова прочетете на Dir.bg.