Уникален фентъзи парк на открито с дракони от цял свят отвори врати за посетители в столичния парк „Възраждане“. Интерактивната изложба „Живите дракони – зимна приказка“ приема посетители от днес, 30 декември.

Повече от 20 уникални анимирани дракони от приказки, древни митове на Изтока и Запада, фентъзи книги, филми и видеоигри са изложени в изградения магичен парк на открито.

Гостите не само могат да видят как са изглеждали известните митични чудовища, но и да оценят гигантските им размери - височината на фигурите варира от 2 до 8 метра.

Изложбата е интерактивна и анимирана - всички дракони ръмжат, движат се и издават специфични звуци. В същото време всеки от тях има свой собствен глас, начин на поведение и дори характер.

Това е първата по рода си изложба на анимирани дракони, представяна някога в България. Милиони хора по целия свят вече са посетили атракциона, но за София подобен вид фентъзи парк е напълно нова форма на развлечение. През изминалите две години изложбата гостува в Израел, Саудитска Арабия, Полша и Украйна.

Снимка: Ладислав Цветков

В парка можете да срещнете загадъчните и добродушни дракони на Япония, празничните дракони от Китай и страховитите дракони от източните и западноевропейските традиции.

Всички фигури и информационни панели предоставят подробно обяснение на посетителите за това как митовете и легендите за тези същества са се зародили в различните култури по света и защо драконите са толкова популярни.

В тематичния парк децата ще могат да "обяздят" няколко от експонатите, да скачат на батут или да изслушат любопитни истории за дракони, "разказани" от вълшебните дървета.

Снимка: Ладислав Цветков

Паркът работи в съответствие с всички епидемиологични разпоредби, включително изискванията за социално дистанциране.

Билети се продават на място на цени от 12 лв. за деца (от 2 до 18 г.) и 15 лв. за възрастни. Децата под 2 г. влизат безплатно.

Магичният парк ще бъде отворен от понеделник до неделя от 10 ч. до 20 ч. Изложбата ще остане в града до 15 март догодина.