Когато хората не могат да осмислят и да докажат дадено събитие, случило се около съмнителни обстоятелства или пък поведението на известна фигура, най-често политическа, те прибягват към конспиративните теории.

През изминалата седмица една от тях беше възродена в сърцето на Белия дом. Тя включва президентът на САЩ Доналд Тръмп и неговата съпруга Мелания. Очаквано в центъра на събитията би трябвало да е държавният глава.

Да, но не.

Мнозина забелязаха нещо нередно в снимка, която бързо обиколи социалните мрежи. Докато президентската двойка се готвеше да замине на предизборен митинг, потребителите веднага поставиха въпроса дали това е истинската Мелания. Подобни съмнения имаше и през 2017 г.

Онлайн „ловците на конспирации“ откриха съществена разлика в лицето на първата дама. Според тях усмивката на жената на снимката е много „по-широка“ от „фината“ на президентската съпруга.

Веднага тръгнаха слухове, че президентът има нейна двойничка, която пътува с него по време на митинги. Това беше и първата публична поява на двамата, след като оздравяха от коронавируса.

Почти мигновено беше създаден хаштагът #FakeMelania (#ФалшиватаМелания), а онлайн потребителите не закъсняха с подигравките.

Ето част от сравненията и колажите в "Туитър":

"Как започнахме - как я караме сега" - цитатът не е на Стивън Тайлър от "Аеросмит", но логиката е ясна. 

Кой от двойниците е най-убедителен?", пита друг потребител.

Не забравяйте да приберете дрехите.

Тук нещо определено не е наред. 

"Писна ми от тези конспирации. Това определено е тя", категоричен е друг. 

Какви двойници имаше едно време...