Елена Яръмова няма нужда от представяне - дългогодишен репортер и водещ на спортните новини в bTV, като наследява любовта към спортна журналистика от дядо си. Едно от най-чаровните лица в родния ТВ ефир не спира да разказва най-интересните истории от света на спорта, но днес сподели пред Ladyzone.bg една по-различна история - своята "Рецепта за Коледа".

Още от малко дете Коледа е любимият ми празник. Топлина, уют, обич и вълшебство с цялото семейство. И след като малкото момиченце, което чакаше с нетърпение празниците порасна, вече отново ги очаквам с вълнение, защото съм щастлива, че имам шанса да споделя и да предам коледния дух на моите дъщери - Александра (на 11) и Кристин (на 2). 

Магията на Коледа завладява нашия дом още в края на ноември. Украсяването на елхата се превръща в малък празник, под звуците на най-хубавите коледни песни. С Али и Криси обожаваме да танцуваме, а за финал единственият мъж в женското ни царство - Алекси, поставя звездата на върха на елхата. А на Бъдни вечер под нея винаги оставяме сладки и топло мляко за Дядо Коледа.

Коледния дух ни завладява още четвъртата неделя преди Коледа. Моята свекърва Руми от много години започва подготовката за Рождество с първия Адвент. Пали се една свещичка, събираме се по женски на кафе и сладки - и така и останалите три недели преди Коледа се превръщат в истински празник. 

Адвент календарът пък е любим на децата, защото отброяват дните до Рождество с лакомства. Изваждаме коледните книжки и четем чудните истории за Дядо Коледа и работливите елфи. За трапезата ми помагат нашите безценни баби - моята майка Ани и Руми. Особено сега, когато отново съм работеща мама.

Любимата ми рецепта за Коледа са коледните сладки "Меломакарона". По традиция се приготвят в нашето семейство, а в последните години и аз. 

Най-важната съставка е коледното настроение, съчетано с коледни песни и, разбира се, с усмивки. А най-верните ми помощници са Али и Криси, които като малки елфчета, създават коледната магия в дома ни. 

Тази Коледа ще е по-различна за всички. Пандемията накара хората да забавят темпото, да оценят още повече важните неща в живота. Затова за Коледа пожелавам на всички да са здрави и сърцата им да бъдат изпълнени с любов и доброта. И с надежда, че ни предстои по-добра 2021 г.

Вижте необходимите продукти и начин на приготвяне на любимата коледна рецепта на Елена Яръмова в Ladyzone.bg.