Екипът на дългоочакваната лента „Матрицата 4“ наруши мерките срещу разпространението на коронавируса в Германия, като организира парти за края на продукцията, пише „Гардиън“. Не само това – студиото „замаскирало“ купона като „заснемане на допълнителни сцени“.

На партито е присъствал и Киану Рийвс, който отново ще се превъплъти в ролята на Нео.

На тайния купон присъствали около 200 души, които били писани като статисти с идеята да се заобиколят здравните рестрикции в Германия. В Берлин събирания на повече от 50 души на едно място са забранени.

Всяко подобно събитие трябва предварително да бъде заявено пред здравните власти и да бъде представен „хигиенен протокол“ за протичането му, който да бъде одобрен.

Според 39-годишна жена, която присъствала на купона, „на всички гости е бил направен предварителен PCR тест“. Според анонимния информатор гостите били задължени да носят маски, но „много от тях не го направили“.

Партито било организирано от продуцентите Лана и Лили Уашовски, които наели танцьори, DJ и пиротехника. Гостите били приканвани да си направят „татуировка Матрицата“ за спомен.

Киану Рийвс и неговата приятелка – илюстраторката Александра Грант, също присъствали.

Според официалното становище на филмовата компания „екипът заснемал парти сцени, част от сценария на филма“.

„Екипът реши да заснеме тази сцена в края на продукцията от съображения за сигурност“, коментират още от студиото.

Предстои властите в Германия да разследват случая и ако бъдат открити нарушения, да наложат глоби.