Тя казва за себе си, че има ръст на щурче. На сцената звучи също толкова нежно и неспокойно красиво, докосвайки струните на всяка човешка душа. Дори шепнещ, гласът на Лили е все така ясен, открояващ се и завладяващ - както мелодията на щурчето, за което пее в една от най-популярните си песни. Така беше и вчера вечерта в зала 1 на НДК. Докато изпълняваше „Щурче", Лили буквално скочи от сцената и се озова сред изправената на крака публика. 

Приликите с щурчето обаче свърщват до тук. Защото Лили е сред нас - все така силна и вдъхновяваща - след 15 000 концерта, половин век на сцената, над 40 албума, 1000 песни, винаги номер 1 и най-важното - с желание за повече от това, което вече е направила. 

В препълнената зала 1 на НДК Лили изнесе първия от двата финални концерта от националното си турне. Билетите за него бяха разпродадени преди няколко седмици. В рамките на турнето, наречено „За пълноценни мигове с музиката“, близо 20 000 души в цялата страна се докоснаха до музиката на голямата българска певица и нейните музиканти - Огнян Енев (пиано, тромпет, саксофон), Орлин Цветанов (цигулка), Веселин Веселинов-Еко (контрабас и бас китара), Ангел Дюлгеров (китара и цигулка), Росен Ватев (ударни) и вокалното трио „ЛаТиДа".