Холивудската звезда Джим Кери пусна в своя акаунт в „Туитър” каркатура на президента на Украйна Володимир Зеленски и стопанина на Белия дом Доналд Тръмп.

Кери описва случилото се по време на телефонния разговор Тръмп-Зеленски, довел до старт на процедура за импийчмънт на американския президент, поставяйки двамата в ситуация от „Кръстника“. Според актьора Тръмп е „Измамникът, който направил на Зеленски предложение, „което той не може да откаже“.

Всъщност Тръмп намеква на Зеленски, че някой ден може да му е необходима услуга от Вашингтон. Но продължава с думите: „Всъщност този ден може и никога да не настъпи, така че ще те помоля за услуга. Но дотогава приеми подарък под формата на военна помощ в деня на сватбата на дъщеря ми", гласи текстът в туита.

През септември Белият дом публикува стенограма от разговора на 25 юли между американския и украинския лидери. По-рано медиите съобщиха, че в разговор с президента на Украйна Володимир Зеленски Тръмп е поискал разследване срещу сина на Байдън Хънтър.

Стенограмата потвърди, че Тръмп поискал Зеленски да разследва уволнението на бившия главен прокурор Виктор Шокин, който проверявал компанията „Бурисма“, сред чиито директори беше и синът на Байдън.

Заради съдържанието на този разговор демократите започнаха процедура по импийчмънта на Тръмп, обвинявайки го, че търси помощ от чуждо правителство за намеса в изборите чрез опит за дискредитиране на политически противник