Британската актриса Джилиан Андерсън, която е позната на публиката най-вече с ролята си на Дейна Скъли в култовия сериал “Досиетата Х”, ще се превъплъти в ролята на покойния британски премиер и политическа икона Маргарет Тачър.

Тя ще играе в четвъртия сезон на сериала “Короната”, който проследява живота на британската кралица Елизабет II. Лентата е продукция на “Нетфликс” и се радва на големи успехи.

“Изключително съм развълнувана да се присъединя към екипа на “Короната” и то за да изиграя толкова сложна и противоречива жена”, пише Андерсън в публикация онлайн.

“Тачър безспорно предизвиква страхопочитание, но сега, когато я изследвам под повърхността, смея да кажа, че се влюбвам в тази икона, която – мразена или обичана – е символ на една ера”, допълва актрисата за Желязната лейди.

Маргарет Тачър е първата жена станала премиер на Великобритания. Тя е на власт от 1979 до 1990 г. и е наричана “Желязната лейди” заради нейната политическа и лична издръжливост и сила.

От “Нетфликс” са избрали и актрисата, която ще изиграе покойната принцеса Даяна в “Короната” – това е Ема Корин, която също ще видим в четвъртия сезон на лентата.

Трети сезон на “Короната” се завръща на малкия екран на 17 ноември. Носителката на награда “Оскар” Оливиа Колман поема щафетата от Клер Фой и ще изиграе кралица Елизабет II. Сестра й – принцеса Маргарет ще бъде изиграна от Хелена Бонам Картър.