Слагайте обувките за танци, защото се задава продължение на култовия филм "Мръсни танци" с участието на Дженифър Грей, като сега 60-годишната актриса ще бъде и изпълнителен продуцент.

Филмът, който е продуциран от Lionsgate, ще бъде режисиран от Джонатан Ливайн ("Горещи тела") и Джилиан Борер, а сценарият е поверен на Мики Доутри и Тобиас Яконис.

Технически, това няма да бъде първият римейк или продължение на емблематичния филм от 80-те години на миналия век с участието на Дженифър Грей и покойния Патрик Суейзи, който почина през 2009 г.

ABC пусна телевизионен римейк на филма през 2017 г., а да не забравяме и филма "Мръсни танци: Хавански нощи" (2004), който се оказа пълно фиаско с рейтинг от 23% в Rotten Tomatoes.

Ако обаче се притеснявате, че предстоящото продължение може да убие романтичните спомени от оригиналната лента у вас - не се страхувайте, защото Джон Фелтхаймер уверява, че филмът е поверен в добри ръце.

"Това ще бъде точно такъв романтичен и носталгичен филм, какъвто феновете очакваха", казва главният изпълнителен директор на Lionsgate.

От студиото не дават допълнителна информация за сюжета на филма или кога феновете ще могат да гледат продължението в киносалоните. 

Припомням, че парчето "(I've Had) The Time Of My Life" от "Мръсни танци" (1987) спечели награди "Оскар" и "Златен глобус" за най-добра оригинална песен.

Вижте повече за Дженифър Грей и "Мръсни танци" в Ladyzone.bg.