Британските медии имат двоен стандарт в отразяването на новини относно херцогинята на Кеймбридж Кейт Мидълтън и херцогинята на Съсекс Меган Маркъл, твърди популярния уебсайт Bored Panda.

Сравнявайки заглавия в едни и същи медии ясно се вижда, че те хвалят Кейт, но критикуват Меган за едни и същи неща.

Един от най-сериозните примери е държанието на херцогините по време на бременността.

На снимката в ляво пише „Не остана време! Бременната Кейт грижовно гали корема си по време на кралски задължения“. Абсолютно в същата ситуация е заснета е Меган Маркъл, но заглавието гласи (дясно): „Защо Меган Маркъл не може да отлепи ръце от корема си? Експерти размишляват по въпроса, който накара цялата нация да говори: дали е от гордост, от суета или просто актьорски номер?“. И двете заглавия са публикувани в една и същия медия.

Отново по повод бременността на двете херцогини, британският таблоид „Експрес“ пише за Кейт Мидълтън: „Какво е тайното оръжие на Кейт за сутрешното гадене? Принц Уилям получи авокадо подарък за бременната херцогиня“. Заглавието за Меган, обаче, звучи съвсем различно: „Любимото авокадо на Меган Маркъл свързано с нарушаване на човешките права, суша и срам“.

Друг пример показва заглавие отново от „Експрес“. То гласи „Стъпка прекалено далеч: Меган Маркъл жестоко критикувана, че сложи ръце в джобовете си“. На снимката от дясната страна на колажа виждаме самата кралица Елизабет II… с ръце в джобовете.

След като принц Хари и Меган Маркъл обявиха, че се оттеглят от ролята си на старши членове на кралското семейство, британските таблоиди публикуваха информация, че преди това да стане публично младото семейство се погрижило да бъдещия си доход.

На този колаж над снимката на принц Уилям и Кейт Мидълтън пише „Кейт и Уилс Инк: Херцогът и херцогинята създадоха тайна компания, която да пази тяхната марка – точно като семейство Бекам“. При абсолютно същата ситуация, но за Меган и Хари „Дейли мейл“ пише заглавие „Кралски пари в брой! Как принц Хари и Меган Маркъл регистрираха търговски марки ШЕСТ МЕСЕЦА преди раздялата с монархията – новата им империя струва до 400 млн. паунда“.

Най-шокиращо, обаче, е заглавие, което пряко засяга отношенията в кралското семейство и кой къде празнува коледните празници.

Първото заглавие в превод гласи „Карол спечели битката на бабите! Херцогът и херцогинята на Кеймбридж ще празнуват втора „уединена“ Коледа със семейство Мидълтън, вместо да са с кралицата в Сандригам“. За същата ситуация, принц Хари и Меган Маркъл бяха жестоко критикувани от британските таблоиди, като тяхното заглавие е „Кралицата не заслужава ли повече, вместо това объркващо отсъствие? Ричард Кей проследява последиците, след като принц Хари и Меган Маркъл решиха да не празнуват Коледа с кралското семейство“.

Още с появата си пред медиите като бъдещата съпруга на принц Хари, Меган Маркъл е подложена на постоянно следене от папараци и медиен интерес. Тя неведнъж е споделяла публично, че не е очаквала това преди да стане част от британското кралско семейство.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!