Остава само ден до края на конкурса за детска рисунка на bTV „Добрият пример“. В основата му е интерактивният детски комикс „Зеленко и мисия – добрият пример“, с автор Станислава Цалова.

Освен жури и посланик на конкурса за втори пореден път, тази година Стаси Цалова е и автор на вълшебните истории, с които Зеленко и неговите приятели вдъхновяват и насърчават децата да се грижат за природата и околните.

„За мен едно от основните послания в този комикс за тази кампания е да направим най-доброто, което можем, независимо в каква обстановка сме в момента – ние да дадем най-доброто от себе си. Всеки може да сгреши, важното е след това да постъпи достойно“, разказва тя.

А за втора поредна година жури в конкурса е и детската писателка Радостина Николова.

„Тази година, също както миналата година, имаме доста, доста интересни творби. Това, което ни беше предизвикателно и тогава, което усещам, че ще ни затрудни и сега, защото децата са се постарали доста и аз лично нямам търпение да потъна в тези рисунки“, коментира авторката.

Крайният срок за участие в конкурса е до 22 часа на 7 ноември. Рисунките могат да се изпращат чрез специалната форма на сайта на „Добрият пример“, а десетте победители ще бъдат обявени на 30 ноември.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!