„Дисни“ продължава да променя драстично графика на премиерите си заради ефекта на коронавируса върху филмовата индустрия. Представянето на игралната версия на „Мулан“ е отложено за неопределено време, а продълженията на поредиците „Междузвездни войни“ и „Аватар“ са отложени поне с година.

Игралният филм по обичаната анимация за Мулан - момичето самурай, трябваше да бъде пуснат в кината на 21 август след трикратна промяна в програмата. Сега обаче няма нова дата за премиерата. Със забавянията нови филми в историите за „Аватар“ и „Междузвездни войни“ се очаква да има съответно през 2022 г. и 2023 г. 

Филмовите студия в Холивуд са изправени пред редица несигурности в последните месеци заради пандемията и са в очакване как ще се развие отварянето на икономиката. Промените в датите на премиерите преобръщат повече от 10-годишни планове на студиата, сред които е и  „Уорнър Брадърс“. 

Най-ранната по-голяма премиера засега е обявена за началото на септември. Въпреки това собствениците на киносалони определят плановете като прекалено оптимистични. Някои холивудски отговорни лица са скептични, че ще има значима премиера преди най-рано 2021 г., пише „Уолстрийт джърнъл“.  

Не липсват обаче и оптимисти в ситуацията. „Благословия под прикритие“, така определи филмов експерт удълженото очакване на „Мулан“ пред американското издание. Коментарът му е свързан със създалото се напрежение между САЩ и Китай. 

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!