В България и на много места по света се е превърнало в традиция телевизиите да излъчват култовата семейна комедия “Сам вкъщи” и сме свикнали да мислим за Кевин като за малко симпатично момченце, затова много от вас може би ще се изненадат, че актьорът Маколи Кълкин днес навършва 40 години.

Снимка: Getty Images

Маколи Кълкин е едно от най-известните и успешни деца актьори на всички времена, но и краят на славната му кариера е един от най-внезапните.

Маколи Кълкин е наследил любовта към актьорската игра от баща си, които е не много успешен актьор. Момчето получава първите си роли в театъра едва на 4 години и започва стремглаво да се издига в кариерата.

На 5 години получава роля в телевизионния филм “Среднощен час”, която е само първата от много. През 1989 г., преди да е навършил дори 10, Маколи Кълкин участва в първия си по-успешен филм - комедията “Чичо Бък”, за който получава 40 000 долара.

Малкият Маколи впечатлява създателите на “Чичо Бък” и те го вземат за следващия си проект - комедията “Сам вкъщи”. Именно така младият актьор получава ролята на живота си.

В “Сам вкъщи” Маколи играе 10-годишно дете, забравено от родителите си вкъщи, което трябва да отблъсне набезите на двама крадци. Неочаквано за всички, комедията се превръща в хит и за няколко години си спечелва статут на абсолютна кинокласика.

През 1992 г. излиза и продължението на филма, в което героят на Кълкин е сам в Ню Йорк и пак трябва да се справи със същите престъпници.

Тези два филма превръщат Маколи Кълкин в един от най-известните актьори на света, още преди да е навършил 12 години. Ролята на Кевин Макалистър му носи близо половин милиард долара за двата филма, в които я е изиграл.

Снимка: Getty Images

Маколи Кълкин става един от най-търсените актьори и най-високоплатеното дете актьор на всички времена. За ролята си в “Ричи Рич” получава хонорар от 8 милиона долара. Детето почти постоянно е заето със снимки и през 1994 г., след 15 филма за 7 години, решава да си даде почивка и се оттегля от киното за 4 години. Когато се завръща, вече е пораснал и се е променил, което се оказва сериозна пречка пред кариерата му и Кълкин никога не успява да се върне към някогашната си слава.

Още за по-късните години от живота на Маколи Кълкин може да прочетете на сайта LadyZone.bg: