Трудно е да преценим на какво да вярваме и на какво не на 1 април. Оказва се обаче, че в този ден чуваме множество невероятни истории, които са самата истина. Предлагаме ви 10 от тях.

1. Днес е международният ден на бой с възглавници. Сред градовете, които се включват в инициативата, са Хонконг, Барселона, Амстердам, Чикаго, Бангалор  и Хъл.Правилата повеляват никой да не се удря с друго, освен с възглавница.

2. Бившата звезда от "Спасители на плажа" Памела Андерсън обича Джулиан Асандж. Подобна връзка може да изглежда невероятна, но "не е тайна", твърди актрисата. В публикация в своя блог Андерсън пише, че "Асандж се опитва "да освободи света, като го образова". И още: "Това е романтична борба. Обичам го заради нея."

3. Използването на шекспирова поезия в рап песни помага на учениците да я запомнят по-лесно. Учебните песни съдържат стихове от великия класик и се очаква, че така учениците ще запаметят по-лесно преподаваното в час по литература. Те само трябва да свалят приложение, предлагащо песни, които съдържат учебната  програма за 10 и 11 клас.

4. Водка спаси живота на котка. Ветеринари дадоха на 7-годишна котка на име Принсес "глътка водка", след като животното погълнало течност за чистачки. Водката действа като противоотрова на препарата.

5. Състезателят по крикет Гари Баланс изглежда ще пропусне мач от регионално първенство, тъй като е далтонист. Става въпрос за мач от Йоркширското окръжно първенство по крикет с розова топка, тъй като далтонизмът ще му пречи да я забелзва сред тревата. "Щом не виждам, не виждам. Нищо не мога да направя", коментира Баланс.

6. Тийнейджър получи "прощално парти" за своя крак. Томас Грийн претърпял 20 операции за лечение на венозна малформация - мрежа от вени зад лявото му коляно, която предизвила кръвоизлив в ставите. Сега се налага кракът му да бъде ампутиран и родителите му устроили "прощално парти", което включвало торта с формата на крак.

7. 82-годишна баба е сред най-популярните диджеи в Япония. След като 50 години държала ресторант, Сумико Юамуро случайно открила диджейския си талант на парти за рождения ден на своя син. Репертоарът й включва рок, техноджаз и френски шансони. Г-жа Юамуро, чийто професионален псевдоним е диджей Сумирок, сега има нощен клуб в токийския квартал Кабукичо.

8. Китай забранява дългите бради. Пекин въведе нови мерки, сред които забрана да се носят бради "извън нормалната дължина", в западната провинция Синджан. Те са част от усилията на правителството да се справи с ислямския екстремизъм в района, населен предимно с уйгури. Уйгурите са мюсюлмани и техни радикални представители създават главоболия на централната власт.

9. Жена, която яла пилешки хапки всеки ден в продължение на 24 години, била излекувана с едночасова хипнотерапия. 28-годишната Луис Нютън се задушавала всеки път, щом вкусела нещо друго, освен суха зърнена закуска, обикновен хляб, чипс, шоколад и ежедневното си меню от пилешки хапки с пържени картофи. Сега най-после тя може да си позволи по-различна вечеря.

10. Ако търсят петзвездно обслужване, любителите на силни усещания в Холандия могат да прекарат нощта в хотела кран. Faralda Hotel Crane разполага с три апартамента на 50 метра над земята... и с гореща вана на върха на крана.