Легендарната певица Дениз Джонсън, известна най-вече с невероятните си вокални изпълнения в култовия албум "Screamadelica" на Primal Scream от 1991 г., е починала на 56-годишна възраст.

Снимка: Getty Images

Семейството на певицата от Манчестър е потвърдило, че Дениз Джонсън е починала в понеделник, като причината за смъртта й все още не е съобщена официално, въпреки че според близките й тя се е чувствала зле и е била открита, държаща инхалатора си.

Дениз Джонсън беше изключително плодотворна певица, като е участвала в множество грандиозни проекти, включително записи с изпълнители като Джони Мар и Бернард Съмнър, както и групите A Certain Ratio, Pet Shop Boys, New Order и много други.

Тя работи с шотландската рок банда Primal Scream в продължение на пет години, като паметни ще останат изпълненията й в песни като "Higher Than the Sun" и "Don't Fight It, Feel It", както и албумите "Screamadelica" и "Give Out but Don't Give Up" (1994).

Дениз Джонсън пя в продължение на 25 години с английската пост-пънк група A Certain Ratio.

Тази есен певицата планираше да издаде дебютния си соло албум "Where Does It Go", като засега не е ясно дали записът все още ще бъде издаден на 25 септември, както беше планирано първоначално.

Вижте повече за Дениз Джонсън в Ladyzone.bg.