Британският принц Джордж, който е трети по реда за онаследяване на трона, и по-малките му брат и сестра се включиха в рядък видеозапис, задавайки въпроси на Дейвид Атънбъро за изчезването на видовете, паяците и любимите животни на британски естественик и популяризатор на естествознанието.

Седемгодишният Джордж, петгодишната Шарлот и двугодишният Луи, чиито гласове рядко се чуват публично, зададоха на 94-годишния бивш главен директор на Би Би Си 2 и програмен директор на Би Би Си по въпросите за природата, като кадрите бяха записани и разпространени от двореца Кенсингтън.

Изглежда, че трите деца на принц Уилям ще последват стъпките на баща си и дядо им принц Чарлз, покрепяйки екологични каузи.

От кадрите виждаме принц Джордж да казва: "Здравейте, Дейвид Атънбъро, кое смятате, че ще е следващото животно, което ще изчезне?".

Докато сестра му Шарлот разкрива, че харесва паяци. "И вие ли харесвате паяци?", пита тя Атънбъро. На което то отговори положително, както и че хората няма защо да се страхуват толкова от тях.

Принц Луи от своя страна попита британския естественик: "Какво животно харесвате?". Вижте целия разговор от видеото в Инстаграм профила на двореца Кенсингтън.

Снимка: EPA

Миналия месец Атънбъро гостува в градините на двореца Кенсингтън, присъединявайки се към кралското семейство, за да гледат прожекция на своя филм "Дейвид Атънбъро: Живот на нашата планета".

За да отпразнува повода, популярният естественик даде на принц Джордж вкаменен зъб от праисторическа акула. Подаръкът предизвика спорове, след като Малта, където Атънбъро откри фосила, първоначално поиска той да бъде върнат, преди от страната да кажат, че принцът може да го запази.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!