Вино от Дорн създаде фен на "Игра на тронове". Производителят Тибо Барде е такъв почитател на сериала, че произвел 30 000 бутилки бордо в чест на Тирион Ланистър, известен със страстта си към виното.

Бутилките са кръстени "Насладата на дяволчето" и "Вино от Дорн", а на златисто-черните етикети е изобразен гербът на Ланистър.

След като създал висококачествената напитка обаче, Тибо Барде бил любезно помолен от представители на HBO да спре производството.

„Това наистина е страст. В началото го правих за себе си, защото съм фен. Проектът започна така - аз и съквартирантът ми пиехме вино, докато гледаме сериала. И си казахме - няма ли да е супер да можем да опитаме виното на Дорн. Тогава започнах да чета в интернет и разбрах, че такова вино не съществува. И реших да го създам. Не исках да правя реклама на "Игра на тронове". Просто исках да направя Дорнско вино”, разказва Тибо Барде.

„Най-голямата ми мечта е авторът, а защо не и актьорите, да опитат виното. И да му кажа: "Ето, направих такова вино, каквото си представям от това, което си написал. Какво мислиш? Такъв вкус ли си представяше?”, допълва той.