Защо военните бомбардират София по време на пандемия? Кои са чудовищата от третия локдаун? Кой стои зад "Вируса Х"? Отговорите дава "До последен зъб" - дебютният роман на Тео Чепилов. Сценаристът на ТВ зарази като "Стъклен дом", "Под прикритие","Домашен арест" и др. споделя какво смята за COVID истерията и кое е най-страшното в "До последен зъб".

Кое е най-страшното в романа?
- Създанията с глава на кукери определено са най-големият проблем за героите на книгата. Те носят онова животинското, с което не можеш да се разбереш. Те са все едно бездомни кучета, на които не можеш да кажеш къчи-къчи и те да си тръгнат.

Последните оцелели са инфлуенсърка, полицай, офис мениджърка, бивш дилър и двама тийнейджъри. Защо точно те? 
- Опитвах се да си представя от гледната точка на Тина, примерно. Едно момиче, което е с положение в обществото, project manager. И се чудех кой е най-лошият човек, когото може да срещне в този свят. Представих си, че ако е имала гадже дилър от тийнеджърските години ще е едно добро начало. 

Романът плъпва в интернет като литературен сериал с началото на пандемията. Идеолог е Кирил Христов. Той е редактор и на книжната версия, която излезе този април, с илюстрациите на Стефан Стоев. 

"Аз много обичах зомби филми и започнах да го пиша като зомби филм. И после се навърза, бяхме в пандемия. Като се разболях от COVID бях сигурен, че това е карма заради книгата. Всеки път като пиша за нещо, то ми идва в живота. “Домашен арест” съм преживявал, да, историите с тъщата и тн.“, споделя още авторът.

Наострете уши и за аудиоверсията на романа с музиката на Валери Шолевски Огонек и гласа на Китодар Тодоров. 

Още за дебютния роман на Тео Чепилов чуйте от самия него в Ladyzone.bg: