Въвеждането на извънредно положение не означава всяване на паника сред гражданите. За да се преодолее ситуацията с разпространението на COVID-19, е необходимо строго спазване на социална дистанция и карантина.

Това заявиха управляващите, които предложиха нови по-строги мерки заради новия коронавирус.

До 29 март у нас няма да работят нощните заведения, дискотеки и барове. Преустановява се и дейността на учебните заведения - детски градини, училища и университети. 

Управляващите бяха категорични, че у нас има достатъчно храна и всякакъв тип продукти и не е нужно гражданите да се презапасяват. Въпреки това пред големите хранителни магазини се извиха опашки, а една от най-често срещаните продукти в количките на клиентите беше тоалетната хартия.

Огромните количества закупена хартия предизвикаха и реакциите на най-креативните онлайн потребители, които не закъсняха с остроумни шеги и „миймове“.

„Бях решила днес да пазарувам за Апокалипсиса. Влязох, завъртях се, взех си две книги и реших, че и без тоалетна хартия ще се живее“, пише един потребител.

„Моля ви, не харчете всичките си пари за сухи храни и тоалетна хартия. Оставете си 50 лв. за кило череши другия месец“, призовават други.

А някои използваха "Голямото пазаруване" за запознанства:

„Заменям 4 ролки трипластова тоалетна хартия срещу мезонет в „Лозенец“, оферира друг потребител.

А някои предават и "указанията" на органите на реда:

„Купи биде – спаси руло тоалетна хартия!“

„Купих тоалетна хартия, паста, вино и свещи, за да ми е спокойно и романтично"

„На границата заловили контрабандна тоалетна хартия скрита в пакети кокаин“, съобщават потребителите. 

"Човек вече го е страх да казва на висок глас, че разполага с тоалетна хартия вкъщи от страх да не го ограбят...", споделят други.

"Скоро, след като се види, че паниката е била излишна, очаквам обяви -"Продавам тоалетна хартия, боб и брашно. Изгодно."