Британската група Coldplay избра нестандартен начин да отбележи излизането на най-новия си сингъл "Higher Power" - чрез излъчване в Космоса.

Групата се свърза с Международната космическа станция (МКС), за да разговаря с френския астронавт Томас Песке за живота в Космоса.

Музикантите му показаха клипа, в който цветни извънземни холограми танцуват в ритъма на песента. Песке от своя страна я изсвири на МКС.

"В момента не можем да свирим за никого на Земята. Затова решихме, че просто ще свирим за теб", каза фронтменът на групата Крис Мартин във видеоразговор.

"Харесват ми вечерите, когато всички си лягат на МКС. Тъмно е, изключваме осветлението, слагам си слушалки и си пускам музика. Просто се нося. Оставяте нещата си да се носят и след това, когато се ударите в нещо, просто се носите в друга посока. И това е наистина страхотно, защото се чувствате напълно свободни. Освободени сте от ограниченията на тялото си, така че се фокусирате върху музиката, която слушате", разказа от своя страна Томас Песке.

Coldplay ще открият следващата седмица церемонията по раздаването на музикалните награди БРИТ именно с песента "Higher Power". Те също така ще участват във фестивала „Гластънбъри“ на 22 май.