Най-успешното шоу за таланти в света се впуска в търсене на своята нова звезда у нас. Кастингите за „България търси талант" започнаха, а наш екип присъстваше на едно от прослушванията в София. След няколко вълнуващи издания, новият шести сезон обещава да бъде по-впечатляващ от всякога и да забавлява участници и зрители. Всеки дошъл на кастинг е готов да даде най-доброто от себе си, за да впечатли журито.

„Имаме човек калкулатор колкото и странно да звучи, дресьор на кучета, пеещо куче и дори дресьор на змии, тарантули и други подобни влечуги.”, разказва кастинг директорът на най-доброто шоу за таланти в света Анна Янкова и казва, че за няколко дни кастинги с екипа са се нагледали на всякакви чудати таланти.

„Искам хората вместо да си разказват вицове да правят фокуси.” Това е мечтата на Валери Иванов, известен с прякора си „Жокера”. Той иска да си направи магическо училище, в което да обучава деца и хора на магии. Само с три появи на сцена победителят в шоуто става най-скъпоплатеният артист у нас, като печели 50 000 лева. Именно тази сума той иска да вложи в мечтаното училище.

На сцената на „България търси талант" ще намерят място надарени кандидати не само от България, но и от чужбина, без ограничения във възрастта. Те могат да бъдат комици, актьори, танцьори, музиканти, фокусници, акробати, имитатори и хора с всякакви други таланти с впечатляващи умения.

Кейт Момолидес идва от Белгия, но е родена в София. Връща се в България, защото иска да намери корените си. Загубата на любимата й баба я предизвиква да направи тази сериозна крачка в живота си, така съвсем сама Кейт идва да живее в София.

„Талантът за мен е нещо, което ти много обичаш и можеш да покажеш на други хора и да ги инспирираш чрез него” –казва Кейт. Тя е подготвила на журито на „България търси талант” авторска песен, написана за баба й, която изпълнява с китара в ръце.

На кастингите не липсват и чудати хора. Спас Христов – преоблечен в спортен вело екип сякаш отива на състезание с велосипеда си също чака своя ред. На въпросът какъв е негови талант, той отговаря, че е писател и „ще покаже таланта писане или това, което е останало и мутирало в мене през годините”.

Всеки, който желае да участва в „България търси талант” може да го направи в предстоящите дни на кастинги, дори без да има предварителна регистрация. Достатъчно е да дойде на място и да покаже какво може.

Кастингите продължават днес във Варна и Пловдив и другата събота отново в София.