Млад мъж с редица медицински проблеми и предполагаемо заразен с COVID-19 се ожени в британска болница, часове преди да почине.

Въпреки че имената на двамата не се споменават, това е история за страх и самота, но също така и за изключителна любов, пише Би Би Си.

Случката се развива в град Брадфорд, Великобритания. За нея разказа пред Би Би Си медицинската сестра Софи Брайънт-Майлс, която пристигнала в болницата за нощната си смяна.

Оказва се, че по същото време на работа е и годеницата на болния мъж, имали малко дете. Двамата били сгодени от 15 години, но никога не им оставали време и средства да сключат брак.

Това накарало Софи да потърси свещеника на болницата Джо Филдър и да го попита дали може да ожени двойката веднага.

„Джо каза, че не може в негово присъствие двамата да сключат легално брак, но може да направи нещо като сватба. Ще кажат „Да!“ и частта „...докато смъртта ни раздели“, само че ще е в болницата“, споделя Софи.

Джо и Софи направили пръстени от станиол и се обадили на дъщерята на пациента, за да може да гледа службата.

Годеницата била с пълното съзнание, че трябва да носи предпазно облекло, а мъжът трябва да носи маска. Въпреки това двамата били изключително щастливи. Направили си и фотосесия.

По думите на свещеника обстановката изглеждала сюрреалистична заради защитното облекло.

„Искаш да изиграеш своята роля и да се отнасяш с достойнство към хората, да им помогнеш да разберат, че са обичани и обгрижвани. Благодарен съм, че имах възможността да им помогна да отпазнуват любовта си и да я отбележат по този начин“, споделя Джо Филдър.

Часове по-късно болният мъж починал.