Почитателите на историческия сериал “Викинги”, който е достъпен на стрийминг платформата Netflix, бяха шокирани да разберат, че епизодите са силно цензурирани в индийската версия.

Още по-изненадващото е, че заедно със сцените на секс и насилие, които изобилстват в сериала, особено в последните сезони, местните закони са принудили платформата да скрие и образите на две печени прасета.

В Индия има множество религиозни групи, повечето от които са силно ангажирани с правата на животните. Цензурирането на печените прасета, които на повечето места по света биха накарали стомасите на зрителите да къркорят, се е наложило, за да не бъдат засегнати религиозните зрители, за които гледка на цяло изпечено прасе е неприемлива.

За много почитатели на Netflix това решение е стъпка назад, тъй като досега платформата успяваше да се противопостави на строгите закони за филмите и телевизията в Индия. Платформата дори продуцира доста успешния индийски сериал “Свещената игра”, който пожъна огромен успех в чужбина, но не и в Индия, където беше приет като подигравка с индуизма.

На сайта LadyZone.bg може да научите какво още е забранено да се показва по индийските телевизии: