Звездата от „Умирай трудно“ Брус Уилис днес празнува 66-ия си рожден ден. Холивудската екшън легенда не само е бил сред най-успешните и високоплатени актьори в Холивуд, но и успя да се пребори с предразсъдъците за плешивите мъже.

Актьорът започна да оплешивява съвсем млад, но вместо да се опитва да прикрие това, той прие плешивостта си и я превърна в своя запазена марка.

Снимка: Getty Images

Като малък Брус Уилис има проблем – заеква много силно. Когато е на 9 години участва в училищна пиеса и открива, че докато е на сцената и е в роля няма проблем с говоренето. Това му помага да се избави от заекването, но също така и определя пътя на кариерното му развитие.

20-годишният Брус Уилис става звезда в сериала „Съдружници по неволя“, в който си партнира с Сибил Шепард. Ролята носи огромна популярност на Брус и талантът му не остава незабелязан.

През 1988 г. Брус Уилис е избран да участва във филма „Умирай трудно“, който става огромен хит и до днес е сред най-култовите екшън филми на всички времена. Това е ролята, която го прави огромна звезда.

Снимка: Getty Images

И през цялото това време, докато е на екрана и е гледан от милиони зрители, Брус Уилис се променя бавно, но забележимо. Актьорът прогресивно оплешивява и това е видимо за всички. Това обаче не го притеснява и той дори заявява: „Аз съм мъж и ще сритам задника на всеки, който опита да ми каже, че не съм достатъчно мъжествен, защото косата ми оредява.“

Повече за отношението на Брус Уилис към плешивостта може да прочетете на сайта LadyZone.bg: