Майка от Великобритания сподели онлайн снимки на бебе си, което се разболяло от морбили, за да накара останалите родители да ваксинират децата си, предаде британският “Индипендънт”. Постът й във “Фейсбук” има над 70 хил. пресподеляния.

Джили Мос от Лондон сподели снимки на дъщеря си Алба, която била прекалено малка, за да й бъде поставена ваксина за морбила. Детето се разболяло от силното инфекциозно заболяване и изкарало над две седмици в болница.

“Искам всички хора да разберат, че причината да споделим тези ужасни снимки на прекрасната ни дъщеря е, за да знаят какво причиняват морбилите”, коментира Мос пред изданието.

“Морбилите не е “просто обрив”, а може да причини слепота, енцефалит и пневмония. Хора, ваксинирайте си децата”, коментира в публикацията Мос.

По думите й преживяването е било ужасяващо.

“Беше страховито да наблюдавам дъщеря ни как се бори с този вирус с напълно подути и затворени очи в продължение на четири дни. Тя беше в тъмното повече от две седмици. Докато бяхме в болницата я преглеждаха, снимаха, взимаха й кръв, правиха й лумбални пункции, взимаха й проби, хранеха я от тръбичка, вливаха й лекарства, подаваха й кислород, лекуваха я с антибиотици и облекчаваха болката й с болкоуспокояващи”, изрежда Мос.

В разговор с “Индипендънт” майката коментира, че въпреки че Алба е не е била на възраст достатъчна, за да й бъде поставена ваксина, това е нямало да се случи ако децата около нея са били ваксинирани.

Освен всички симптоми за морбили, малката Алба имала и такива за менингит.

“Образовайте се, говорете за това, разпространявайте знанията си. Правете каквото трябва, защото без грижата на докторите нашето прекрасно бебе сега нямаше да е с нас”, призовава Мос в публикацията.

От Световната здравна организация наскоро обявиха, че случаите на морбили за първите три месеца на 2019 г. са се увеличили четири пъти в сравнение със същия период за 2018 г.