Легендарните The Jacksons идват за първи път в България. Концертът на братята Джаки, Тито и Марлон ще бъде на 3 септември догодина в зала „Арена Армеец“ в София.

Шоуто на легендарните поп идоли ще е изпълнено с много хитове, танци и уникална мултимедия. Наред със своите емблатични парчета, The Jacksons ще изпълнят и едни от най-големите хитове на великия Майкъл Джаксън.

The Jacksons са една от най-успешните групи в световната музикална история и през 2018 г. отпразнуваха своя 50-годишен юбилей. Те спечелиха статут на поп крале в музикалния свят, давайки летящ старт на легендарната солова кариера на Майкъл Джаксън.

Джаки, Тито, Джърмейн, Марлон и Майкъл – петима братя от Гари, Индиана, познати първоначално като The Jackson 5, а по-късно като The Jacksons, станаха известни с уникалната си комбинацията от забележителен музикален талант и впечатляваща хореография.

През 1969 г. се присъединяват към Motown Records. 1970 г. е изключително успешна за тях - издават четири албума за една година и четири сингъла стават номер едно, задминавайки "Сюприймс", като най-успешна Motown група. Като част от семейството на Motown те издават 10 албума в рамките на 6 години, от които са продадени над 200 милиона копия.

През 1976 г. групата, с изключение на Джърмейн, напуска Motown Records и стават част от Epic Records, където към тях се присъединява и брат им Ранди, като променят името си на The Jacksons. През 1984 г. те издават култовия албум „Victory“. Той включва хита на Billboard №3 ‘State Of Shock’ с участието на Мик Джагър. През същата година стартира турнето The Victory Tour, което се превръща в най-грандиозната концертна поредица, организирана някога в САЩ.

От The Jacksons са черпили вдъхновение няколко поколения банди, като Backstreet Boys, New Edition, N*SYNC, New Kids on the Block, както и по-младите Jonas Brothers, One Direction и много други.

Продажбата на билетите за концерта на The Jacksons стартира на 14 септември. Те ще са на цени от 60 до 120 лв. До 30 септември ще са с 20% отстъпка.