"Мастършеф" определено променя съдби. След като печели третият сезон на най-доброто кулинарно шоу у нас, Божана Кацарова става най-разпознаваемият шеф-готвач в България. Щурата хоби-готвачка се превърна в любимка на зрителите на bTV и от тогава те не спират да следят нейното развитие. И типично в неин стил - да бъде различна - Божана не отваря ресторант след като печели наградата. Тя започва да изследва света, да пътува и да развива различни кулинарни проекти.

"Аз съм човек, който обича да прави различни неща, да има движение, екшън, разнообразие. Аз прецених, че искам да съм човека, който да съчетае предприемачеството, комуникацията и храната в едно. В момента продължаваме да се развиваме с ужасно много събития - фестивала "Don't waste taste", който организирахме миналата година, който премина фантастично и тази година подготвяме следващо издание. Сериите от вечери, които правим "Supper club", моят ъндърграунд ресторант за 15 човека, който правим на различни места на планирани от мен дати с гост готвачи и в същото време съм шеф и на луксозна яхта."

И успоредно с всичко това, съвсем скоро очакваме първата кулинарна книга на Божана. По нейните думи вътре ще е пълно с истории, на които докато четеш ще се заливаш от смях.

"Имаме истории от къщата на баба ми. Ходихме и в Холандия, снимахме в къщата на семейството, при което аз започнах да готвя, разказваме всичко зад кулисите на "Мастършеф", показваме всички рецепти, които съм готвила там, след това разказваме за яхтата, за всички пътешествия, за готвенето за известни личности, как се свалят килограми. Изобщо ще е книга, която много си заслужава човек да си купи."

В последните месеци Божана е тотално преобразена. Видимо в страхотна форма и с изрусена коса, шеф Кацарова разчупва стереотипа за типичната готвачка. Зад тази промяна естествено стои любов. Специално за зрителите на COOL..T Божана показа своя приятел, който е американец. Двамата са заедно едва от няколко месеца, но са много влюбени и разстоянието не е фактор, тъй като и двамата пътуват много.