Различните Оскари” е специална подкаст поредица на Ladyzone.bg, посветена на бляскавите награди в трудни времена. До 30 април предстоят срещи с професионалисти и звезди, които ще коментират любопитни теми, свързани с Оскарите.

Новата подкаст среща със звездни киномани мина под знака на филмите и актьорите, които не са взели „Оскар”. За своите пренебрегнати любимци ни разказаха актрисата и репортер Рая Пеева и Боби Лазаров, емблематичният репортер и водещ на Времето в bTV Новините.

За Рая Пеева добрият филм зависи от: “Сценарий, сценарий и пак сценарий. Ако ти е написан някакъв глупав сценарий, колкото и да е талантлив актьорът, ти няма какво да изкараш от една плоска история.”

„За мен Оскарите ги дават зрителите. Филмът може да е прекрасен, може да има 5 или 50 000 зрители, да получи "Оскар" и хората да не го знаят”, сподели Боби Лазаров.

За любимата си актриса, Рая ни пренесе на Скандинавския полуостров: “Моята любима актриса, Лив Улман, тя ми е кумир от малка, моята майка, също актриса, ми даде книгата “Промяната”. Аз я прочетох на изключително малка възраст и ми повлия изключително много. Особено за мен “Персона” е филмът, в който тя няма нито една реплика, но въпреки това тя играе с очи, това е най-трудното. Тя е за мен актрисата, която не е получила такова отличие.”

Снимка: LadyZone.bg

Своите недадени Оскари коментира и Боби Лазаров: „За мен любим актьор е Бил Мъри, този човек няма "Оскар". Аз съм израснал с “Ловци на духове”. Той е подобен тип хамелеон, както можем да кажем за Джони Деп, за Самюъл Джаксън. За мен Тарантино е бунтар, както навремето е бил бунтар Джордж Лукас. Аз веднага мога да ви кажа моят любим филм, който не знам защо не получи Оскар. Това е “Аватар”!“

В предишните епизоди на поредицата можете да чуете режисьора Ники Илиев и кинокоментатора Зорница Аспарухова - Зузи, които обсъждат тазгодишните номинации, церемонията и “Оскарът на Шрьодингер” - Мария Бакалова, както и журналиста и продуцент Георги Тошев и ТВ водещата и репортер на bTV Петя Дикова, които пък коментират темата за международното присъствие сред номинациите на американската киноакадемия.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!