Бившата първа дама са САЩ Мелания Тръмп напусна Белия дом, облечена цялата в черно, а във Флорида слезе от самолета в ярко оранжева рокля. Нейната заместничка - Джил Байдън, избра небесносиньото за цвят на тоалета си в деня на инаугурацията. 

Какво искаха да ни кажат двете първи дами с дрехите и цветовете, които избраха? 

Вместо да бъдат на церемонията по встъпване в длъжност на новия президент, Доналд Тръмп и Мелания отлетяха за Южна Флорида. Бившият първи на САЩ използва за последен път "Еър Форс" 1.

Докато напускаше Вашингтон, Мелания беше облечена в изцяло в черно - сако на "Шанел", рокля на "Долче и Габана" и обувки на "Кристиан Лубутен". 

Макар да беше първа дама на САЩ, Мелания през цялото време предпочиташе дрехите не на американските, а на европейски дизайнери. От друга страна, много американски дизайнери категорично отказаха да я обличат. Сред тях са Кристиан Сириано, Зак Позен и Марк Джейкъбс. 

По време на полета Мелания смени тоалета си и във Флорида слезе, облечена в рокля с ярко оранжеви фигури на "Гучи". Тоалетът е с цена 3700 долара. 

Снимка: Getty Images

В деня на инаугурацията Джил Байдън беше облечена със син тоалет. Палтото e с марка "Маркериън", а цветът е символ на доверие, увереност и стабилност.

В навечерието на встъпването в длъжност на съпруга си тя се появи с рокля и палто Unity (Единство) на дизайнера Джонатан Коен. Името на ансамбъла символизира подкрепа на посланието на Джо Байдън за единство за Америка.

Какво символизира пурпурният цвят и колко струват палто и роклята на новата първа дама на САЩ - четете в Ladyzone.bg.