Видео с бездомна жена, която пее оперна музика в метрото на Лос Анджелис, стана сензация в социалните мрежи.

52-годишната Емили Замурка израства в Русия. Надявала се да стане певица, затова идва в Лос Анджелис. Дълги години свири на цигулка и пее, но животът ѝ поднася неприятни изненади и тя остава без дом.

Снимка: btvnovinite.bg

Във видеото Замурка изпълнява арията O mio babbino caro на италианския композитор Джакомо Пучини. След споделяне на видеото, Емили получава подкрепа от десетки непознати.

Някой ѝ предлагат квартира, а други я канят да пее на събития и дори организират кампания за събиране на пари за инструмент, тъй като нейната цигулка е била открадната преди 3 години.

След споделяне на видеото, Емили получава огромна подкрепа от непознати.

„Просто не мога да повярвам какво се случва! Първият ден не знаех нищо за това, защото нямам интернет на телефона - това е обикновен телефон. После хората започнаха да ми звънят и да ми казват - Хей, знаеш ли, че те дават по телевизията?! Ако Бог е решил животът ми да се промени, ще бъда много благодарна - на всеки, който се опитва да ми помогне да се махна от улиците. И да имам свое място и свой инструмент. Обичам музиката. Това беше най-голямата ми мечта”, споделя Емили.