Прожектираното лого на популярния комиксов супергерой Батман се появи по сградите в 13 града по света, сред които Мелбърн, Токио, Йоханесбург, Берлин, Ню Йорк, Мексико Сити и др.

Снимка: EPA

Тази чест беше оказана на Тъмния рицар по повод неговата 80-годишнина. За пръв път той се появява в 27-и брой на поредицата "Детектив комикс" през 1939 г.

Снимка: EPA

Характерното лого на Батман беше прожектирано и на фасадата на зданието в нюйоркския квартал „Бруклин”, където се е помещавала захарната фабрика "Домино шугър", а финалът беше направен с осветяването на символа върху студиото на "Уорнър Брос" в Калифорния.

Снимка: EPA

В съобщение за медиите от издателството "Детектив комикс" съобщиха, че са координирали отбелязването на юбилея с много издатели, книжарници и училища по цял свят.

Снимка: EPA

От появяването си преди осем десетилетия Батман се превърна в един от най-популярните комиксови супергерои. Той вдъхнови голям брой филмови продукции, като в неговия образ се превъплъщаваха известни актьори, сред които фигурираха имената на Адам Уест, Джордж Клуни, Крисчън Бейл и др.

Снимка: EPA