Да си президент на САЩ вероятно е една от най-напрегнатите работи на света и няма начин напрежението да не се отрази на личния живот на човека в Овалния кабинет. След няколко дни на английски език ще излезе автобиографичната книга на Барак Обама, озаглавена „Обетована земя“, в която той разказва повече за времето си като президент на Щатите. И което е дори по-интересно – за отношенията си с Първата дама Мишел Обама.

Едно от нещата, които Обама споделя е, че отношенията им често са били обтегнати и е било много трудно да ги нормализират:

"Сякаш докато бяхме затворени зад стените на Белия дом, всички предишни източници на раздразнение се бяха концентрирали и бяха станали по-силни. Пречеше ни постоянната заетост, атаките на други политици срещу семейството ни и склонността дори на приятели и членове на семейството да се отнасят към нейната роля като към втора по важност."

Барак Обама беше президент на САЩ между 2009 г. и 2017 г. и ще остане в историята като първия афроамериканец начело на световната суперсила. Барак и Мишел се женят през 1992 г. и имат две деца. Именно съпругата му го подтиква да преследва политическа кариера, но никой от тях не е очаквал, че тази кариера ще застане като стена помежду им.

"Понякога лежах до Мишел в тъмното и си припомнях онези дни, когато всичко сякаш беше по-лесно. Когато връзката ни не беше така обременена и когато усмивката ѝ беше постоянно на лицето ѝ. Сърцето ми се свиваше при мисълта, че тези дни може никога да не се върнат."

Книгата ще излезе на 17 ноември.

Още за отношенията на Барак и Мишел може да прочетете на сайта LadyZone.bg: