Президентът на САЩ Барак Обама демонстрира чувството си за хумор, като участва в пародиен видеозапис, посветен на измисления нов филм на Стивън Спилбърг "Обама", обявен като биографична лента за действащия президент на САЩ.

Държавният глава изпълнява ролята на Даниъл Дей-Луис, който трябва да изиграе Обама в лентата. По данни на "Холивуд рипортър" видеото е било представено на вечеря с членовете на Асоциацията на кореспондентите в Белия дом.

Във видеото Стивън Спилбърг разказва как размишлява над това кой трябва да е героят на следващия му филм. След това обаче го осенява идеята, че това трябва да е Барак Обама.

Режисьорът отбелязва, че биографичната лента "Обама" може да бъде заснета веднага, без да се губи време, тъй като политическата кариера на президента на САЩ на практика е приключила. Спилбърг добавя още, че му е необходим актьор, който да може истински да се вживее в образа на Обама. В крайна сметка изборът му се спира на Даниъл Дей-Луис.

Президентът Обама, който пресъздава в пародията образа на звездата от "Линкълн", разказва за сложността на "новата роля". Твърди, че му е било необходимо много време, за да се научи да говори с акцента на Обама. А също, че имал много проблеми с грима, като особено труден бил въпросът с ушите.

"Изобщо не знам как ходи с тези неща" - казва актьорът. Най-сложно обаче било да се вживее в ролята и да разбере мотивацията на неговия герой. Той задава въпроса защо президентът се е заел на първо място със здравеопазването и как му се отдава да не се ядосва. Обама/Дей-Луис се шегува и с новата прическа на първата дама на САЩ Мишел Обама.

Освен Обама в пародията участва и Трейси Морган. Чернокожият актьор разказва, че в следващата лента на Спилбърг ще играе ролята на Джо Байдън.