Бански дарява серия от свои картини на предстоящ благотворителен търг, който ще набира средстава за витлеемска болница. 

Според ескпертите триптихът на Банкси, озаглавен "Изглед към Средиземно море, 2017" ще достигне продажна цена между 800 хил. и 1,2 млн. британски лири.

Създаден през 2017 г., морският пейзаж в стила на романтичните платна от 19 век включва модерни оранжеви спасителни жилетки, за да създаде мрачни и иронични сцени, с които да насочи общественото внимание към бежанската криза.

Произведения бяха изложени преди това в Хотела с най-лошата гледка (Walled Off Hotel) на стрийт артиста във Витлеем - заедно с няколко други произведения на политическа тематика от Бански, озвучени от музиката на британската група "Масив атак".

Всички приходи от маслените картини, когато те се продават на търга "От Рембранд до Рихтер" на "Сотбис" на 28 юли, ще отидат за изграждане на ново отделение и закупуването на детско оборудване за рехабилитация за болницата BASR (Витлеемско арабско дружество за рехабилитация) във Витлееем.

През последните месеци Бански дари картина на болница в Саутхемптън, като отдаде почит към медицинския персонал на първа линия, който се бори с пандемията от коронавирус.

Вижте още снимки от триптиха "Изглед към Средиземно море, 2017" в публикацията на "Сотбис" в Инстаграм по-долу.

Вижте повече за Бански в Ladyzone.bg.