Петима души са арестувани по случая с отвлечените кучета на Лейди Гага в САЩ, съобщава Би Би Си.

През февруари нападатели простреляха в гърдите мъжа, който разхожда френските булдози, и отвлякоха две от общо трите кучета на певицата. Наложи се лекарите да отстранят част белите дробове на пострадалия Райън Фишър, който вече е изписан от болницата.

Лейди Гага обяви награда от половин милион долара за двете кучета и два дни по-късно те бяха върнати в полицията от жена на име Макбрайд.

Сега властите в Лос Анджелис са задържали трима мъже на възраст 18, 19 и 27 години, като те са обвинени в опит за убийство и грабеж. Задържани са и двама мъже на 40 и 50 години, които са подпомогнали престъплението. Полицията е успяла да установи, че един от тях има връзка с жената, върнала домашните любимци.

Четирима от арестуваните са с криминални регистрации. Според полицията, нападателите не са знаели, че отвличат кучета на Лейди Гага, но са били запознати, че тази порода е скъпа.

„Благодарен съм, че полицията помогна Коджи и Густав да бъдат върнати. Докато колата на нападателите се отдалечаваше, а от раната ми течеше кръв, ангелчето (третото куче на име Ейжа – бел.ред.) легна до мен. Паническите ми викове се поуспокоиха, когато я видях“ – сподели Райън Фишър, докато още бе в болницата.

Портфейлът му е останал непокътнат при нападението, което е още едно доказателство, че целта на престъпниците е била единствено да отвлекат кучетата.

Видеото с инцидента, заснето от охранителна камера на близката къща, можете да видите в сайта TMZ