Двайсет и седем годишната американка Каси де Пекъл ще стане жената, обиколила най-бързо всички държави в света, съобщи в. "Дейли мирър".

На двайсет и петия си рожден ден Каси започнала планирането на пътуване под надслов "Експедиция 196". В него били включени 193-те суверенни нации, Тайван, Косово и Палестина.

Снимка: Instagram

Досега смелата девойка е обиколила 180 страни с общо 254 полета, като й остават още 26 преживявания със самолет. Пътуването й възлиза на 198 000 щатски долара, а на пътешественичката й остават още 45 дни, за да посети останалите 16 дестинации от списъка си.

Снимка: Instagram

"Още когато бях в училище, исках да посетя всяка държава в света. Вълнуваха ме културата, естествената среда, религията", споделя Каси.

Снимка: Instagram

Като посланик на мира към Международния институт за мир посредством туризъм, докато пътува, тя се среща със студенти по специалността и обсъжда с тях отговорния туризъм и икономика. Освен това тя членува в "Адвенчърърс енд сайънтистс фор консервейшън" и събира проби от водоеми, за да се установи има ли в тях има наличие на пластмасови частици.

Снимка: Instagram

Каси споделя, че прекарва по средно 2 до 5 дни във всяка страна, като нощувките й са подсигурени от луксозни хотели срещу рекламни снимки в профила в Инстаграм на пътешественичката.

"Надявам се, че ще мога да вдъхновя младите жени (и мъже) по света да преследват целите си и подвизи, които са смятани за осъществими само от мъжа", казва Де Пекъл.