43-годишен американец показа нагледно последствията от коронавируса, като публикува своя снимка – преди и след COVID-19, в „Инстаграм“.

Майк Шулц прекарал седмици наред в реанимацията, интубиран и първоначалното му тегло от почти 87 кг се стопило до 63 кг.

Видът му след прекараната болест е буквално плашещ в сравнение с начина, по който е изглеждал преди това – мускулест и видимо здрав мъж, без придружаващи заболявания.

Шулц, който работи като медсестра, споделя пред „Бъзфийд“, че състоянието му е било толкова тежко, че дори не е осъзнавал, че минават седмици, докато е в болницата.

Предполага се, че мъжът се е заразил на фестивал в Маями. Най-малко 38 души, които също са били на този фестивал, са дали положителни проби за COVID-19, а трима са починали.

Два дни, след като се прибирал в Бостън след партито, Шулц и неговият партньор се почувствали зле. 43-годишният мъж обаче имал по-сериозни симптоми – температурата му скочила до почти 40 градуса, а белите му дробове започнали да се пълнят с течност. На 16 март е приет в болницата по спешност, а по-късно се налага и да го интубират.

„Знаех, че съм се заразил. Не мислех, че е толкова сериозно, докато нещата не започнаха рязко да се влошават. Смятах, че съм достатъчно млад, за да не ми повлияе и знам, че много хора мислят по този начин. Исках да покажа, че това може да се случи на всеки. Без значение дали си млад или стар, дали имаш заболявания или не. Може да ти повлияе“, споделя Шулц пред интернет изданието.

След тежката битка опасността вече е зад гърба му и дори е бил изписан от болницата. Първото нещо, което направил, след като излязъл навън, е да си поръча храна в „Мак Доналдс“.