Застаряващ мъж с две деца, досадна жена, работа, която мрази и много миризливи крака – това е достатъчно описание, за да се сетите за култовия телевизионен персонаж Ал Бънди от успешния сериал „Женени с деца“. Днес актьорът Ед О‘Нийл, който изпълни ролята на Ал, навършва 75 години.

Снимка: Getty Images

Никой в семейството на Ед не е актьор и той никога не е имал амбиция да става такъв. Родителите му са били домакиня и шофьор на камион. Самият Ед започва работа на 14 години, за да помага за издръжката на семейството си.

Като по-голям започва да играе професионално футбол, но избухливия му нрав и любовта към купоните, не му позволяват да се издигне много. За негов късмет междувременно е открил нова страст – актьорската игра.

Ед О‘Нийл започва да играе в пиеси на Бродуей. Той поличава и някои малки роли в киното и телевизията, но основно остава на сцената, докато през 1986 г. не е забелязан от агент на голяма американска телевизия. Той му предлага да се яви на кастинг за роля в нов сериал, озаглавен „Женени с деца“.

Снимка: Getty Images

Ролята носи на Ед О‘Нийл две номинации за „Златен глобус“.

През 2009 г. започва излъчването на хитовия сериал „Модерно семейство“, в който Ед играе ролята на патриарха на семейство Притчет. Той отново е бивш спортист, но в този сериал е станал успешен бизнесмен и се е развел с първата си съпруга, а сега живее с доста по-млада красавица (София Вергара).

Снимка: Getty Images

Много бързо „Модерно семейство“ се превърна в един от най-обичаните комедийни сериали. С ролята на Джей Притчет Ед О‘Нийл си заслужи три номинации за „Еми“. Така образът на Ал Бънди остана на по-заден план, но в никакъв случай забравен.

Повече за Ед О'Нийл и за приликите му с телевизионните му персонажи може да прочетете на сайта LadyZone.bg:

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!