2021 г. идва с надежда за една по-добра и здрава година. А когато това се случи, разширяваме хоризонтите си и отдаваме значение на все повече неща. Началото на година е и моментът, в който да започнем да мислим за външния вид. Да свалим пижамите, да се размърдаме, да внесем повече цветове в гардероба и повече блясък сред гримовете си.

Един интересен страничен ефект от пандемията е, че някои дизайнери се въздържаха от обичайните си експерименти и екстравагантност. Вместо това според сп. "Вог" приоритет бе практичността. Така ли ще е и през новата година?

Прозрачни дантели
Плътните и дебели дрехи от зимата ще заменим с леки дрехи на слоеве през пролетта. Дизайнерите на Dior смесват прозрачни елементи, които едва докосват основата, за да й придадат малко плътност. Fashionista съветват да се наслояват отделни парчета. Така се придава загадъчност на тоалета, а границите между горни и долни дрехи се размива. 

Снимка: Getty Images

COVID аксесоари

Модна къща Kenzo, чийто основател почина през 2020 от коронавирус, показа голям брой тоалети, които покриваха лицето, а понякога и цялото тяло. Това може и да не е е било повлияно от COVID, но тези аксесоари така или иначе ще осигурят защита срещу вируса. Темата за социалното дистанциране определено се усеща и в модата.

Другата голяма тенденция, повлияна от коронавируса, разбира се, ще продължат да бъдат стилните маски за лице.

Снимка: Getty Images

Още 6 модни тенденции за новата 2021-ва вижте в сайта Ladyzone.bg:

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!