Mamma Mia! Отново заедно! Тук обаче не става дума за продължението на обичания мюзикъл от 2008 г. а за 5 съвсем нови песни на легендарната група ABBA, които ще можем да чуем следващата година. Това е потвърдил музикантът Бьорн Улвес пред радиоводещия Джеф Лойд.

Първоначалният план на групата е била да пуснат две нови песни, по които са започнали да работят в края на 2019 г., но заради технически проблеми, а след това и пaндемията от COVID-19, тези планове бяха отложени.

Снимка: Getty Images

Добрата новина е, че допълнителното време, което членовете на култовата група са имали, им е позволило да увеличат броя на новите песни. Така догодина вместо обещаните две, ще имаме цели 5 нови песни.

 

Със сигурност това е вълнуваща новина за всички почитатели на групата, която издаде последния си албум през 1982 г., а последните си нови песни пуснаха през 1994 г.

Снимка: Getty Images

ABBA стават световно известни през 1974 г., след като печелят Евровизия. Групата е съставена от четирима души, които всъщност са женени двойки - Бьорн Улвес е заедно с Агнета Фелскуг и Бени Андершон е с Ани-Фрид Люнгста. През 80-те години и двете семейства се разпадат, но групата, превърнала се в музикален феномен, продължава съвместната си творческа дейност и след това.

През 2008 г., благодарение на мюзикъла “Mamma Mia!”, в който всички песни са от репертоара на групата, манията по ABBA се разгоря отново. Филмът, пълен със знаменити актьори като Мерил Стрийп, Колин Фърт и Пиърс Броснан, беше изключително успешен и няколко години по-късно се сдоби с продължение - “Mamma Mia! Отново заедно!”, а вече се говори и за трета част.

На сайта LadyZone.bg може да намерите интересни симки от острова, на който е сниман филмът: