Неустоимо изкушение за небцето и пиршество за очите. Това са десертите на Вероника Георгиева, за които спокойно може да се каже, че са истински шедьоври на сладкарското изкуство. За щастие, тя щедро ги споделя с всички в нейния вкусен кулинарен блог: Desserts Valley.
Вероника се вихри в кухнята с ентусиазъм и радост, а до нея са двама верни помощници и обективни критици – нейният малък син и съпругът й. Естествено, те са щедри на хвалби към шеф готвача у дома.
Кога се запали по кулинарията?
Страстта ми се зароди още в детството покрай мама и баба, които готвят много вкусно. Имах късмета и щастието да израсна в голямо семейство, в което винаги сме сядали заедно на масата и всички сме помагали за приготвянето на храната. Навикът за споделено хапване е от изключителна важност за сплотяването и сближаването на цялото семейство. Добрият пример, който получих още от детството ми помогна да заобичам готвенето, без да го приемам като досадно задължение, а като приятно удоволствие, вдъхновение и радост за коремчетата на близките ми. Това, което ме вдъхновява най-много, за да готвя, са щастливите коремчета на мъжа ми и детето ми, които не престават да ми хвалят гозбите. Това ме кара да експериментирам още повече в кухнята.
Отдавам голямо значение и на качеството на храната, която ям и приготвям. За мен е важно продуктите да бъдат екологично чисти, храната да бъде преработена безопасно без пържене и препичане и да не включва много сол и почти никаква бяла захар.
Как включваш 2-годишния си син в готвенето?
Тази година той с радост разточваше тестото за бисквитките и оставяше малките си пръстови отпечатъци върху него, а още по-сладко и нетърпеливо дегустираше всяка бисквитка.
За да включите малкото дете в този творчески процес и да го превърнете в още по-забавно преживяване, ви съветвам да приложите следните хитринки:
1. Дайте на детето престилка, за да влезе в роля и да се чувства важен и отговорен.
2. Да сложите на малкия готвач коледна шапка, която ще го превърне в кулинарното джудже на Дядо Коледа и ще добави още повече настроение.
3. Да предоставите на детето "негови" резци за сладки и "негово" парче тесто, които да разточва и изрязва в каквито форми пожелае.
4. Да не коригирате всяко действие на детето, а да го оставите да кулинарства на воля.
5. Да включите детски коледни песнички за фон.
6. Да оставите детето само да украси своите бисквитки.
7. Да не очаквате перфектни форми на сладките.
8. Да му позволите да опита първите току-що изпечени сладки.
9. И, разбира се, да не се тревожите от петната и брашното по земята.
Трите коледни рецепти от Вероника Георгиева за джинджифилови бисквитки с мед, бисквити Линцер с пекан и шоколадов чийзкейк ще откриете в LadyZone.bg